HOUSE RULES

 

LIDMAATSCHAP

Iedereen vanaf 16 jaar en in het bezit van een bromfiets komt in aanmerking om lid te worden van Marcel's Racing Team onder voorbehoud dat deze volledig in orde is met zijn ID, rijbewijs, verzekering en inschrijvingsbewijs. 

Bij aangaan van het lidmaatschap van de vereniging, verklaart het lid akkoord te gaan met de huisregels van het team. 

BESTUUR

Het bestuur noch leden van Marcel's Racing Team willen in geen enig opzicht aansprakelijk worden gesteld voor het (mee)rijden van een ander lid of individuele deelnemer(s). 

INDIVIDUELE VERANTWOORDELIJKHEDEN

Elke vorm van deelname aan brommerritten zijn geheel op eigen risico en alle schade bij de deelnemers is dan ook voor eigen risico.

Iedereen dient zich aan de verkeersregels te houden. 

Bij gevaar (opstakel, ander verkeer, ....) de rest van de deelnemers waarschuwen d.m.v. armgebaren. Ook bij het veranderen van richting de hand/arm uitsteken.

Bij het afhaken van 1 of meerdere rijders dient z.s.m. melding te worden gemaakt bij de voorrijder. De laatste rijder stuurt iemand naar voren of doet dat zelf. 

Niet onnodig inhalen en de voorrijder al helemaan niet voorbij rijden. Deze bepaald namelijk de route en de snelheid van de rit.

HANDSIGNALEN

Omdat communicatie op de motor dus erg lastig is wanneer je niet over een, al dan niet ingebouwd, communicatiesysteem beschikt, vind je hieronder een aantal universele gebaren die je kunt gebruiken wanneer je met een andere motorrijder wilt communiceren. 

De gebaren dienen allemaal met de linkerhand uitgevoerd te worden, zodat je gewoon gas kunt blijven geven en je jezelf (of anderen) niet in gevaar brengt. 

Wanneer een mede-motorrijder jou iets probeert duidelijk te maken met één van de onderstaande gebaren, bevestig dan even dat je het hebt begrepen door hetzelfde gebaar terug te laten zien.